Lerica Italia

 

Lerica srl - Agentie de proiectare si management activitati formative

 

Societatea Lerica s.r.l este o societate situata in centrul Italiei in regiunea Umbria ce ia fiinta in urma colaborarii a tre experti profesionisti ce au dorit sa-si capitalizeze capacitatile pentru a oferi servicii care sa vina in ajutorul persoanelor si a companiilor de afaceri.

 

Lerica srl este acreditata in Regiunea Umbria cu scopul de a desfasura activitatile de formare si educatie ale Fondului Social European (FSE) cu precadere cele ce se refera la urmatoarele domenii:

  • invatamantul obligatoriu
  • formare profesionala superiora (servicii specializate pentru someri si persoane inactive de orice varsta)

• formare continua (formare si consultanta pentru companii)

 

Lerica srl este alcatuita din profesionisti si antreprenori care au o indelungata experienta in domeniul activitatilor de consultanta si formare, colaborand in mod constant cu universitatea si cu cei mai buni specialisti din diverse sectoare socio-economice.

De o perioada indelungata de timp, societatea Lerica se ocupa de servicii de formare adresate:

  • persoanelor - prin desfasurarea percursurilor de formare si de activitati de orientare profesionala
  • companiilor – oferind consultanta de specialitate si definind planuri de formare conforme exigentelor proprii

In activitatile desfasurate, Lerica srl are drept parteneri atat institutii publice (scoli si licee din Umbria, administratii, institutii de invatamant superior cum ar fi Universitatea din Perugia dar si centre precum Ce.S.A.R. (Centrul pentru Dezvoltare Agricola si Rurala)) si numeroase companii private locale.

 

Incepand din anul 2009 Lerica srl colaboreaza cu diverse institutii din Romania cu scopul de a crea impreuna propuneri de proiect in vederea prezentarii acestora la programul de finantare POS DRU (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) si in cadrul altor programe de finantare europene.

In momentul de fata colaboram cu ACOR (Asociatia Comunelor din Romania) la realizarea unui proiect strategic pe Axa 5.2 POS DRU ce se adreseaza somerilor domiciliati in zonele rurale din Romania. In plus, asteptam un raspuns de la AM POS DRU privind finantarea a doua proiecte prezentate unul cu un partener de proiect din Bucuresti si celalalt realizat in parteneriat cu zonele situate in preajma oraselor Bacau, Iasi si Roman.

Amandoua propunerile de proiect prezentate sunt situate pe Axa 6.1 dedicata dezvoltarii economiei sociale.

Proiecte realizate si in curs de desfasurare

2010 -2013 “Stimularea ocuparii active, a dezvoltarii antreprenoriale si a economiei nonagricole durabile prin formarea si implicarea resurselor umane neocupate din zonele rurale” Rif. P.A. 57486 - POSDRU – Romania;

2010 – 2012 “ORIENTAMATICA” Ob 2 Regione Umbria - POR UMBRIA FSE 2007-2013;

2010 – 2011 “DAI PAESI DI DOMANI” Regione Umbria - POR UMBRIA FSE 2007-2013;

2010 – 2011 “ENERGIA IN RETE” POR Umbria FSE 2007-2013, Ob.2 Competitività regionale ed occupazione, Asse V Transnazionalità e Interregionalità;

2009 – 2010 “INCOMING 4” Provincia di Perugia   FSE 2007-2013, Ob.2 Competitività regionale ed occupazione,

2008 – 2009 “PROCESSI D'INCLUSIONE ED ESCLUSIONE” Regione Umbria - POR UMBRIA FSE 2007-2013

 
Free business joomla templates